Menu Close

CENTRE D’INTERPRETACIÓ DE LA COVA DE LES MERAVELLES I EL MÓN RURAL A MARXUQUERA

UN PASSEIG A TRAVÉS DE LA HISTÒRIA DE MARXUQUERA

Situat als peus de la serra Falconera, El Morabit de Marxuquera és un xicotet edifici alçat a finals del segle XVII, de gran valor etnològic i seu del centre d’interpretació de la vida rural a Marxuquera, una xicoteta vall amb una rica història a través dels segles.

Encara que la història de Marxuquera està lligada a l’ús de les nombroses coves que la voregen, des del Paleolític Superior fins als nostres dies de manera ininterrompuda, el xicotet edifici anomenat popularment com El Morabit, ens permet endinsar-nos en els cultius i la vida tradicional del medi rural gandienc. Construït en primer lloc com un magatzem fred per a la conservació de gel i productes peribles, aquest edifici també va ser utilitzat posteriorment com a punt de vigilància dels camins a través d’aquesta vall i com a casa de ferramentes, fins al seu abandonament en el segle XX. El centre serveix també com a punt d’inici per a la visita a la Cova de les Meravelles, jaciment arqueològic amb ocupacions des del Paleolític Superior fins a l’Edat Mitjana, on podrem observar un panell complet de gravats rupestres de 20.000 anys d’antiguitat, en què es representen fins a 15 figures animals.

Pots reservar i/o adquirir les entrades en el telèfon 96 295 95 40 o per correu electrònic en arqueologia@gandia.org. I també en la secció RESERVES de visitgandia.com.

HORARI

 • Dissabtes i diumenges de l’últim cap de setmana de cada mes, a les 11:00H

  • QUÈ PUC FER EN EL MORABIT DE MARXUQUERA
  • COM ARRIBAR

  Visites guiades

  Visites guiades, individuals o per a grups sempre amb reserva prèvia, amb una duració de 90 minuts i un límit d’entre 10 i 25 persones per visita.

  Visites nocturnes

  En període estival, visites a la cova i l’entorn natural a poqueta nit, amb reserva prèvia, amb una duració de 90 minuts i un límit d’entre 10 i 25 persones per visita.