Menu Close

PARC ARQUEOLÒGIC DEL CASTELL DE BAIRÉN

UNA MIRADA AL NOSTRE PASSAT ANDALUSÍ

Situada a tot just un quilòmetre de la ciutat de Gandia, la fortalesa de Bairén és el monument més important del nostre passat andalusí, primera capital del nostre territori i origen de la fundació de la vila medieval de Gandia.

El parc arqueològic del Castell de Bairén engloba el jaciment arqueològic medieval més important de la comarca i el seu entorn més immediat. Edificada a finals del segle X, la fortalesa es divideix en tres grans sectors: l’alcassaba i l’albacar, nucli originari de l’assentament, i el poblat o medina, construït a finals del segle XII com a espai on allotjar les poblacions de la comarca en moments de perill. En època cristiana, la fortalesa va continuar tenint un paper clau durant les revoltes mudèjars del segle XIII o durant la Guerra dels Dos Peres, a mitjans de la centúria següent. Després d’aquest últim episodi, el castell va perdre la seua funció militar en favor de la vila emmurallada de Gandia situada al costat, i únicament va quedar com a ermita i alberg per a pelegrins fins a finals del segle XVIII.

Pots reservar i/o adquirir les entrades en el telèfon 96 295 95 40 o per correu electrònic en arqueologia@gandia.org.

HORARI

 • De dilluns a divendres: reserva prèvia per a grups.
 • Dissabtes i diumenges a les 10:00h i a les 12:00h.

  • QUÈ PUC FER EN EL PARC ARQUEOLÒGIC DEL CASTELL DE BAIRÉN
  • COM ARRIBAR

  Visites guiades

  Visites guiades, individuals o per a grups sempre amb reserva prèvia, amb una duració de 90 minuts i un límit d’entre 10 i 25 persones per visita.

  Visites nocturnes

  En període estival, visites a la cova i l’entorn natural a poqueta nit, amb reserva prèvia, amb una duració de 90 minuts i un límit d’entre 10 i 25 persones per visita.