Menu Close

MUSEU ARQUEOLÒGIC DE GANDIA (MAGa)

UN INCREÏBLE VIATGE AL PASSAT

Situat en l’antic Hospital de Sant Marc, un edifici emblemàtic construït després de la fundació de la vila de Gandia en el segle XIII, el MAGa disposa d’una important col·lecció permanent centrada en la prehistòria de la comarca de la Safor, i que fa un recorregut des de les societats caçadores-recol·lectores del Paleolític fins a les primeres societats agricultores i ramaderes. En l’actualitat, el museu està en procés d’ampliació per a donar cabuda a una nova ala permanent dedicada al món antic, des del món ibèric i romà fins al visigot.

En el MAGA hi ha peces d’alguns dels principals jaciments arqueològics d’Europa, com la Cova de Bolomor, a Tavernes de la Valldigna; la Cova del Parpalló o la Cova de les Meravelles, a Gandia. Bolomor és l’assentament humà més antic a la Comunitat Valenciana, amb alguns dels primers indicis d’ús controlat de foc d’Europa. A més, de Parpalló prové la col·lecció d’art moble paleolític més important del món.

Pots reservar i/o adquirir les entrades en el telèfon +34 96 295 95 40.

HORARI

  • De dimarts a dissabte de 9:00h a 19:00h.
  • Diumenges de 10:00h a 14:00h
  • Visites guiades tots els dissabtes a les 11:00h

    • QUÈ PUC FER EN EL MAGa
    • COM ARRIBAR

    Visites guiades

    Visita a la col·lecció permanent de “Societats Prehistòriques”, “Món Antic”, o combinada, guiada per una persona especialitzada en arqueologia que acompanyarà el grup a través de la història del nostre territori mitjançant les restes materials que en conservem en les nostres exposicions.

    Visites guiades a exposicions temporals

    Visites a les diverses exposicions de duració limitada que es duen a terme en la sala destinada a la mostra temporal de col·leccions pròpies i cedides, de temàtiques diverses col·leccions pròpies i cedides, de temàtiques diverses personal especialitzat en les diferents col·leccions que es mostren en cada moment.

    Tallers didàctics i adaptats a l’edat o tipologia del grup

    Activitats flexibles a través de les quals ens acostarem a diferents processos tradicionals d’artesania que hem perdut després de la industrialització i la modernització de les produccions. Podrem conéixer així com es fa foc amb mitjans naturals, la fabricació de ceràmica de fang cuit, la manufactura de cistelleria de fibres vegetals, entre molts altres tallers.

    Una nit en el museu

    Activitat tutoritzada i vigilada, dirigida a un públic infantil-jove (10-14 anys), en la qual podran fer una visita guiada molt especial a totes les col·leccions del museu, així com a les instal·lacions i laboratoris de la institució. Després d’això es farà una gimcana, en què es demostrarà tot el que s’ha aprés, posteriorment es farà un sopar per a tot el grup i es veurà una pel·lícula de temàtica arqueològica. Finalment, es dormirà en una acampada a l’interior d’una de les sales i finalitzarà l’activitat després del desdejuni.